Аз доколкото знам слагат оцветител и после проверяват за теч.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроника 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщениеДа ползвам темата на колегата защото е свързана с климата на колата. Доста неща отстраних по клима системата обаче явно има още. В общи линии при зареждане в началото на април и към днешна дата климата не духа студено. Правиха и хиляда теста на няколко различни места и всички казват че е ОК. Обаче фреона изчезва от някъде. Прави ми впечетление че при вкл. на АУТО /ФУЛ/ режим компресора си щраква и тръгва само че студеното го няма. Не трябва ли като няма фреон да не тръгва. Всъщност утре имам свободно време и ще установя дали има или няма фреон. Не съм сменил само О пръстените на компресора. Насочете ме в някаква посока или добър специалист/това е молба към бургазлии/.
Поздрави
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:16 ----------
Първоначално публикувано от ivanov_rz Покажи съобщениеВсъшност за да охлажда на какъв режим трябва да са бутоните /econ и auto/ - защото при мен един път духа студено един път горещо. В началото реших че режима за въртене на въздуха в купето трябва да е изключен но явно не е от това. Питам за да съм сигурен че климатроника не охлажда защото мисля да ходя на ремонт.
Обърни внимание на това каква е реалната температура в купето и каква е зададената. Ако реалната е 20, а зададената 23, нормално е да ти се пуска отоплението вместо охлаждането.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа да работи компресорът трябва да е в режим "auto" При еднократно натискане на бутона "econ" компресорът се изключва и системата се стреми да достигне зададената температура само с циркулацията на околния въздух, което не винаги е възможно. При повторно натискане на бунона "econ" отново се включва компресорът.
Обърни внимание на това каква е реалната температура в купето и каква е зададената. Ако реалната е 20, а зададената 23, нормално е да ти се пуска отоплението вместо охлаждането.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivanov_rz Покажи съобщениеОколната температура днес беше около 30, а зададената от мен 17-18. Ако правилно разбирам за да охлажда трябва да е на auto, а econ да е изключен - т.е. с включен компресор нали така? А има ли значение дали циркулацията е включена или не?
Иначе за да се охлади външния въздух трябва доста по-голяма хладилна мощност, отколкото да се подържа температурата на едно и също количество въздух.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИ при по-малко от 1/3 от нормалното количество хладилен агент компресорът ще включва, но системата ще работи доста по-слабо. Въпреки това трябва да се усеща малко от малко. Иначе въздушна струя от вентилатора усещаш ли с нормален дебит? Да не е задръстена с боклуци питата на изпарителя?
Поздравиалфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщениеФилтъра е нов, питите са чисти, въздуховодите са наместени правилно и са измити дори. Дебита на въздух е доста добър но вече не духа студено. И оцветители слагаха и с лампа гледаха и с оная машинка която търси фреон и звъни и с нея търсиха. Направо ми писва вече. А как искам всичко да работи нормално.
Поздрави
Ето принципната схема на климатика:
Говоря за клапана ограден в червено.
Ако той не работи, компресорът ще включва, системата е пълна с точното количество газ, но няма да охлажда.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:21.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Сега един съвет и от мен.Тези автомобили трябва да сезареждат със станция за климатици с фреон R134.А не с допълване от бутилки с "фреон" в който не знаеш какво има.Имам известен опит с подобни проблеми.Когато я закачите на станцията преди да започнете процедурите погледни часовниците на машината при не работеща кола( в покоЙ ).Налягането на синия т.е.LP ниското трябва да е в границите 6-8 Bar.Висококото максимум 10 бар.Ако показват повече означава че са ти вкарали идруг газ например 'изобутан'.Често се продава в същите бутилки като фреон ,Известен като китаиския фреон R134 ,с много други примеси освен 134.Тези газове работят на високи налягания и веднага се познава.Животът на такива газове в системата е горе долу 2-3 месеца в зависимост от работата на колата на клима.От там идват и проблемите с клапана който колегата споменава по горе.
Comment
-
Колеги имам такъв въпрос Имам проблем с един клапан на климатроника който се намира под кората на чистачките Ако не се лъжа е клапанът описан два поста по нагоре Казаха ми че изпускал фреон и не се ремонтирал Оттам ми изчезна фреона и си личи омазняването по него Та въпроса ми е този клапан ремонтирва ли се и ако не кажете някакви цени на нови защото ако не се ремонтира мисля че е грешно ако търся втора употребаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Аз лично не съм се занимавал, но току що разговарях с приятел, който се занимава от бая време с автоклиматици.
Той каза, че самият клапан не подлежи на ремонт, но в 99% от случаите, когато е имал теч на газ от него, то това се е дължало не на самия клапан а на присъединителните уплътнения към тръбите (о - пръстени).
Ако искаш му звънни за да се разберете в детайли.
0888 816 816 - Сашо
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Благодаря Еко Имах точно такива съмнения за течове от О пръстените защото при смяната на радиаторчето на климатика развих и болчетата на клапана После казаха че са сменили О пръстените но имам съмнения че или не са ги сменили или ако са ги сменили са някакъв боклук Ще ги сменя допълвам и наглеждам Благодарности за пореден пътALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеБлагодаря Еко Имах точно такива съмнения за течове от О пръстените защото при смяната на радиаторчето на климатика развих и болчетата на клапана После казаха че са сменили О пръстените но имам съмнения че или не са ги сменили или ако са ги сменили са някакъв боклук Ще ги сменя допълвам и наглеждам Благодарности за пореден пътLast edited by Boby; d.m.y г., 11:37.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Здравейте колеги, да съживя малко темата. Преди два дни ми показа този надпис на дисплея "Momentary connection with air conditioner faulty". Прочетох всичко което е изписано във форума, проверих всички описани в темите предпазители и релета, но проблема остана. Някой може ли да даде идея или да ме насочи към сервиз в София. Колата е от подписа - 166/2.4/99г.Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/
Comment
Comment